Monday, January 14, 2013

Selamat Ulang Tahun Sayang..


Assalamualaikum bidadari kecil kesayangan ibu..

Andai panjang umur adik, hari ini genap usia sayang 12 tahun. Pasti tinggi cantik anak ibu ini dan pasti makin keletah perangai adik. Mungkin juga adik menjadi lebih keayuan sesuai dengan usia adik kan.. 
Adik tau, waktu ini 12 tahun lalu, ibu sedang menunggu 'green light' utk ke dewan bersalin.. sendirian tanpa ayah menemani ibu.. ayah berkorban utk masa depan kita kan..

Adik sayang,

12 tahun lampau, ibu sedikit resah menanti kelahiranmu sayang. Adik lahir lewat 10 hari dari jangkaan. Mungkin adik tahu adik akan meninggalkan ibu awal, lalu adik 'duduk' lebih lama dirahim ibu.. Jam 12.mlm
ibu masuk ke dewan bersalin sayang, dan tepat jam 1.25 pagi, anak ibu lahir dgn berat 3.6 kg dan pnjg 52cm. Syukur.. hilang sakit, hilang lelah dan menggunung rasa bangga ibu memilikimu sayang.

Adik,

Adik tau tak.. ibu sedikit panik melihatmu pada awal kelahiran.. Sebab apa? Hihi, sebab adik PEREMPUAN. Hahahaha, 2x scan menunjukkan adik lelaki dan semua kelengkapan ibu sediakan berwarna biru dan begitu juga nama2 yg ibu sediakan.. Hihi.. lucu bila ibu teringat suara nurse yg marah bila ibu tanpa membuka mata menyatakan kamu lelaki.. hihi.. Kesian adik, keluar dari bilik bersalin, lengkap berbaju biru dan bertopi bola hihihi.. 

Sayang anak ibu,

Terima kasih hadir dalam hidup ibu.. mengizinkan ibu menjadi ibumu, pengasuhmu dan kini ibu kekal menjadi perindumu hingga akhir nafas ibu. Syukur Allah pinjamkan adik pada ibu.. dan syukur juga adik mengajar ibu  menjadi lebih tabah dan insaf atas setiap kurnia dan ujianNya.

Anakandaku Irdina Aqilah Binti Zulkifli,

Ibu mohon pada Allah, sampaikan salam rindu, sayang, cinta dan kasih ibu padamu sayang. Ibu yakin adik ditempat yang terbaik dan kenangan bersama adik akan ibu jadikan tangkal azimat untuk ibu harungi hidup di dunia yang fana ini. Sayang, Al-fatihah di hari kelahiranmu dan semoga ibu tabah setabahmu dan kita dapat berjumpa disana nanti.  
Adik 2 bulan

Adik setahun

Adik 5 tahun

Cukuplah sayang.. makin kabur pandangan ibu. Kasih adik bawa ke syurga. Sayang adik, cinta hati ibu.
Assalamualaikum sayang..


[14 Januari 2001 - 3 Januari 2011]No comments:

Post a Comment